Bilde lager

Vi i GRONNINGEN.com har spesialisert oss på egne limfeller beregnet på skjeggkre og vi har erfaring med stegene man bør ta i skjeggkresaker.

Vi selger våre egne limfeller spesielt egnet til identifisering, kartlegging og bekjempelse. Vi er godkjent forhandler av limfellene våre som er ment til proffmarkedet og har ikke sideimport / gråimport. Når man åpner forpakningen med våre limfeller er det feller med høy kvalitet man får. Den spesielle lukten på de er ikke vanskelig å kjenne igjen og det er nettopp denne lukten som gjør at fellene effektivt samler skjeggkre fra din bolig!

Limfellene våre er 100% giftfrie og ikke skadelige for mennesker eller husdyr og vi har tusenvis av fornøyde Norske kunder!

Forgiftet kakerlakk-åte er testet av Folkehelseinstituttet (FHI) i et forskningsprosjekt for å bli kvitt skjeggkre. Dette er omtalt i media som et gjennombrudd i hvordan man kan bli kvitt skjeggkre.

Kakerlakk/maur åte er nå godkjent av Miljødirektoratet for bruk på krypende insekter, inkludert skjeggkre. Dette er gift og kan ikke brukes av private eller bedrifter uten sertifisering fra FHI. Altså om man evt. skal starte med tiltak som gift i form av åte må godkjent skadedyrtekniker inn. Årsaken er faren for forgiftning på husdyr og barn.

Mycoteam er dog skeptiske til at denne metoden alene er nok til å utrydde skjeggkre og anbefaler fortsatt bruk av limfeller i tillegg:

«For å ta knekken på skjeggkre i en bolig er man nødt til å bruke flere metoder samtidig, ifølge Mycoteam. Det betyr at man må bruke både limfeller, forgiftet åte og eventuelt sprøyting av gift og i enkelttilfeller tetting av sprekker.» – Kolbjørn Mohn Jenssen i Mycoteam.

Kilde: Hus&Bolig 22. Januar 2019.

Les hele artikkelen i Hus&Bolig, et medlemsblad fra Huseiernes landsforbund her.

Vi er også forhandler av skjeggkrespray som kan brukes av private uten godkjenning.

Merk at gift til bruk for bekjempelse (Insektsspray, forgiftet åte etc.) kan forstyrre kartlegging og gi kortvarig effekt i reduksjon av antall insekter. Altså bør man bruke skjeggkrespray eller forgiftet åte som en del av tiltak og ikke i forbindelse med kartlegging av omfanget av skjeggkre.

Vi anbefaler alltid å følge med på myndighetene sine råd rundt behandling av skjeggkre. Se siste oppdaterte informasjon fra Folkehelseinstituttet her.

Mycoteam innehar kanskje Norges fremste kompetanse på skjeggkre. Johan Mattsson som er fagsjef der er trolig en av Norges fremste eksperter på området.

GRONNINGEN.com er registrert i Foretaksregisteret og Merverdiavgiftsregisteret.

Organisasjonsnummer NO 990 367 957 MVA.